Visit Captain Sim web site  
  Welcome, Guest. Please Login or Register

 

Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
Autopilot disfunctional? (Read 636 times)
turbo95
Full Member
*
Offline



Posts: 5
Joined: Jun 28th, 2018
Autopilot disfunctional?
Jun 28th, 2018 at 11:06am
Print Post  
Armed for ILS capture with AP engaged (aileron/elevator) and altitude hold set to "on".  Change AP to Nav to capture localizer.  It does so but only after I disengage the HDG hold (should do so automatically).  When established I set AP to AutoILS (Manual ILS setting used in Youtube video but on v2.7 it disconnects the altitude hold as it should) Glide slope appears on the ADI but sometimes stays orange on annunciator.  But even if it is green, the aircraft fails to follow the GS.  I must do so manually or it stays at selected altitude.  Throttle control seems to have too much delay but i usually manage to get speed down to Vref+10 with Flaps 25 and Gear down as GS beam becomes active.  Still the aircraft refuses to follow the GS.  I have read the manuals and have a copy of the real 727 FCOM which Captain Sim has wonderfully simulated in almost all regards.  But AP seems not to be responding as it should.  Any suggestions?

Craig
  
Back to top
 
IP Logged
 
turbo95
Full Member
*
Offline



Posts: 5
Joined: Jun 28th, 2018
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #1 - Jun 28th, 2018 at 7:21pm
Print Post  
I think I have it sorted now!  I was leaving it on GPS tracking instead of NAV tracking.  Something so simple!  It now seems to be spot on all the way to CAT II mins.

Craig
  
Back to top
 
IP Logged
 
Ozzy
Full Member
*
Offline



Posts: 6
Joined: Jan 19th, 2019
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #2 - Jan 19th, 2019 at 11:44pm
Print Post  
Hi Craig,

Having trouble locating the GPS/NAV button, where is it please?
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11342
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #3 - Jan 20th, 2019 at 1:59am
Print Post  
Ozzy wrote on Jan 19th, 2019 at 11:44pm:
Having trouble locating the GPS/NAV button, where is it please?


If you're using the latest version, v2.7, it's a switch above the Marker Beacon Lights, on the Centre Consol, marked NAV (above) and GPS (below). See attached image. As far as I can remember, on the older versions, it's still that switch, but it might not be marked as NAV/GPS.
  

2019-1-20_12-44-7-665.jpg ( 328 KB | 31 Downloads )
2019-1-20_12-44-7-665.jpg

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1TB SSD, 1x2TB SSHD, 1x4TB HDD, 1x2TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.5
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.5
Back to top
 
IP Logged
 
Ozzy
Full Member
*
Offline



Posts: 6
Joined: Jan 19th, 2019
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #4 - Jan 25th, 2019 at 1:25am
Print Post  
Thanks for the reply Mark.On my version, that same switch is labelled "MARKER" High & Low. I assume it will work as GPS/NAV, but will give it a go. No wonder I couldn't find it anywhere.
Cheers, Kurt ,Gold Coast
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11342
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #5 - Jan 25th, 2019 at 2:17am
Print Post  
That's why it was changed for the latest versions (FSX/SE, and P3Dv3). Can't you get the latest version (v2.7)?
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1TB SSD, 1x2TB SSHD, 1x4TB HDD, 1x2TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.5
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.5
Back to top
 
IP Logged
 
Ozzy
Full Member
*
Offline



Posts: 6
Joined: Jan 19th, 2019
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #6 - Jan 25th, 2019 at 5:53am
Print Post  
I can't remember where I got the original version from now, it was a long time ago. It wasn't from Captain Sim though. Hven't flown it for years and found it again in my hangar recently.
I'll just put up with this one, good practice hand flying.
Have you got or know anything about the old other 777?
  
Back to top
 
IP Logged
 
Ozzy
Full Member
*
Offline



Posts: 6
Joined: Jan 19th, 2019
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #7 - Jan 25th, 2019 at 5:54am
Print Post  
That should read other 777
  
Back to top
 
IP Logged
 
Ozzy
Full Member
*
Offline



Posts: 6
Joined: Jan 19th, 2019
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #8 - Jan 25th, 2019 at 5:54am
Print Post  
other
  
Back to top
 
IP Logged
 
Ozzy
Full Member
*
Offline



Posts: 6
Joined: Jan 19th, 2019
Re: Autopilot disfunctional?
Reply #9 - Jan 25th, 2019 at 5:55am
Print Post  
WHISKEY INDIA LIMA CHARLIE OSCAR
Won't take the word.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top