Visit Captain Sim web site  
  Welcome, Guest. Please Login or Register

 

Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
 10 INS shows no wind direction (Read 3205 times)
toelg
Full Member
*
Offline



Posts: 40
Joined: Sep 7th, 2011
INS shows no wind direction
Aug 18th, 2015 at 12:05pm
Print Post  
Hi,

first thanks to the CS-team for the 727-update !  Smiley

Just noticed an issue regarding the default INS :
As I set the DATA Selector to WIND, the display shows only the wind speed; but the left side for the wind direction shows always 0° for me.

For weather I'm using ASN.

Best Regards
   Dietmar
  
Back to top
 
IP Logged
 
toelg
Full Member
*
Offline



Posts: 40
Joined: Sep 7th, 2011
Re: INS shows no wind direction
Reply #1 - Sep 10th, 2015 at 6:55pm
Print Post  
The wind indication of the CS L1011-INS works well. But  at the 727-INS, the wind direction shows always 0° for me.

Just would like to know, if this is a bug, or is there something wrong only at my system ?

  
Back to top
 
IP Logged
 
Naibor
Full Member
*
Offline



Posts: 78
Joined: Aug 5th, 2010
Re: INS shows no wind direction
Reply #2 - Sep 11th, 2015 at 7:16am
Print Post  
For me shows always 0º too.
  

i7 6700K @ 4.5GHz | Liquid Cooling | 16GB RAM | 2GB GTX760 | 2 x 27" Monitor | SSD 500GB | Win 10 Pro 64

Back to top
 
IP Logged
 
Jean Marc
Full Member
*
Offline



Posts: 3
Location: Oaxaca, Oax Mexico
Joined: Sep 11th, 2015
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #3 - Sep 11th, 2015 at 10:45pm
Print Post  
Hi
First I join me
Thank's for the 2.6 version
I understand the problem for the new thing
It's not possible to recalibre the INS in flight
  
Back to top
 
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #4 - Mar 6th, 2017 at 4:01pm
Print Post  
I installed the 727 update several months ago but just now got around to flying it.  The Captain Sim CIVA INS works well for me, exactly tracking course in agreement with the GPS and Navigation map.  However, I get the same 0 degrees wind direction that others reported in this thread, wind velocity is correct.  But I have another problem that the INS ground speed is way below the GPS speed.  At altitude FL260, 354 kts indicated airspeed, the GPS reports GS of 512 kts but the INS says 303 kts. Distance to go exactly agrees between the GPS and INS, but relative to the GPS the INS always does the automatic leg change late because of the low groundspeed. I used an E-6B computer to check the relationship among IAS, TAS, wind and groundspeed and the GPS groundspeed is close to correct. I think this is related to the wind direction problem.  I'm quite sure I have the autopilot set up correctly:  NAV/GPS switch set to NAV, AP knob set to MAN, ail and elev paddles engaged, alt hold toggle on, heading select on, source AB.  I shut down the flight and FSX, restarted, same result.  I haven't tried reinstalling the 727. Any ideas?

Trailboss
  
Back to top
 
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #5 - Mar 14th, 2017 at 9:15pm
Print Post  
Following my earlier report of the INS wind direction and groundspeed problem. I have 2 .jpeg files with screen saves illustrating the problem, but I don't understand the instructions for attaching an image file. I read the Help section but I don't know how to do it.  I have submitted a service ticket on this INS issue, which CS has acknowledged.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11283
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #6 - Mar 15th, 2017 at 1:23am
Print Post  
Trailboss wrote on Mar 14th, 2017 at 9:15pm:
I have 2 .jpeg files with screen saves illustrating the problem, but I don't understand the instructions for attaching an image file. I read the Help section but I don't know how to do it.

I upload images to photobucket.com, then I get the link by sharing them, and paste the link in my post:

Code
Select All
[img]http://i669.photobucket.com/albums/vv58/Markoz958/2014-5-24_12-1-30-319_zpsd5e67570.jpg[/img] 


  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1TB SSD, 1x2TB SSHD, 1x4TB HDD, 1x2TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.4
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.2
Back to top
 
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #7 - Mar 15th, 2017 at 5:18pm
Print Post  
Thanks, Mark, now I understand it better.  I thought that was probably was the solution, but I couldn't get the default http in the example to allow me to type anything else into that blue  space.  I have used imgur for image files, so I will give that a shot.  Thanks again.

Jim
  
Back to top
 
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #8 - Mar 15th, 2017 at 8:14pm
Print Post  
Here are the images showing the discrepancies between the CIVA INS and GPS:


  
Back to top
 
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #9 - Mar 16th, 2017 at 5:29pm
Print Post  
The second image showing the discrepancy between the groundspeed on the INS compared to the GPS



  
Back to top
 
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #10 - May 7th, 2017 at 10:39pm
Print Post  
I'm back on this thread because CS apparently killed the Trouble Ticket (12712) I submitted back in March without any action because I never received a response and if I query the ticket number that they assigned, the response is that it doesn't exist. I have done another uninstall>download>install of the latest (2.7) basic and Expansion, but the problem continues: if I use the INS the wind speed indicates correctly but always from 0 degrees; the present position correctly displays the Lat/Long shown in the FSX position (Upper left corner after Shift>Z) but the INS groundspeed is always 59.1% of the groundspeed shown on the GPS (and confirmed by my speed/distance calculations). This groundspeed difference makes it impossible for the INS to accurately follow the flight plan. I'm hoping that anyone who had this wind direction problem back in 2015 and got some response about the problem and can educate me,  or to shame CS Support into doing something with my support ticket (12712) using the image files I posted in this thread.  The INS for my CS 727 is useless (the same INS on my CS-L1011 works perfectly).
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim 2
CS Team
*
Offline



Posts: 5565
Joined: Nov 8th, 2005
Re: INS shows no wind direction
Reply #11 - May 8th, 2017 at 9:08am
Print Post  
We replied that the issue is forwarded to developers for consideration, the issue will definitely be considered when we will be working on the new SP.
  
Back to top
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #12 - May 8th, 2017 at 4:51pm
Print Post  
Tanya,
Thank you for the update.

Jim C
  
Back to top
 
IP Logged
 
Trailboss
Full Member
*
Offline



Posts: 231
Joined: Nov 30th, 2008
Gender: Male
Re: INS shows no wind direction
Reply #13 - Jan 18th, 2018 at 10:33pm
Print Post  
Hello Tanya,
Anything new on this issue? The INS discrepancies continue, so I'm only flying VOR-to-VOR.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim 2
CS Team
*
Offline



Posts: 5565
Joined: Nov 8th, 2005
Re: INS shows no wind direction
Reply #14 - Jan 19th, 2018 at 8:18pm
Print Post  
Unfortunately, no news about SP ].
  
Back to top
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top