Visit Captain Sim web site  
  Welcome, Guest. Please Login or Register

 

Page Index Toggle Pages: 1 Send TopicPrint
AP (Read 117 times)
SteveP
New Member
Offline



Posts: 2
Location: Malaysia
Joined: Aug 17th, 2019
Gender: Male
AP
Apr 16th, 2020 at 5:44am
Print Post  
Hello

With regard to the FSX-SE L1011 latest ed.  System Win10 latest version. 

I've now reinstalled the airplane several times with all my security turned off.  I think I'm getting a good install now all gauges are working and sounds are OK.  I fact everything is OK with one exception the Autopilot.  Whatever I do I cannot get the AP to follow the HDG cmd or VS etc.

This is a new FSX-SE install btw and the only other aircraft at this time installed is the Milviz B55

If anyone has any ideas or suggestion on this problem I would be sooooo grateful.  It's so frustrating heeeellllllppp Cry 

  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
CS Team
*
Offline



Posts: 11704
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: AP
Reply #1 - Apr 16th, 2020 at 4:27pm
Print Post  
1. Make sure that one of the Autopilot Switches is in CMD mode, not CWS Mode.
2. After that, turn on HDG Mode and it should track the heading setting.
3. Click on the VS Switch, and set the Vertical Speed, and it should do that.
4. Make sure that you are not using IAS Mode (it overrides the VS Switch), and that the NAV Source Selector is in VOR Mode, not FMS Mode (or ONS which is for 3rd Party navigation, like the SimuFly Delco INS).

Like you see in the attached image.

Also, this topic belongs in the 1011 Captain - General forum (32bit - FSX/SE/P3D3 version), not the 1011 Captain II - General forum (64bit - P3D4 version). Wink
  

L-1011_Autopilot.JPG ( 169 KB | 17 Downloads )
L-1011_Autopilot.JPG

Mark Fletcher



PC: i7 9700K @ 4.6GHz | 64GB DDR4 3200 | 8GB RTX 2070 | 27" LCD Monitor | 1TB SSD & 4TB HDD | Win 10 Pro 64 - FSX/FSX-SE/P3D3/P3D4/P3D5
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 32GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE/P3D4
Back to top
 
IP Logged
 
SteveP
New Member
Offline



Posts: 2
Location: Malaysia
Joined: Aug 17th, 2019
Gender: Male
Re: AP
Reply #2 - Apr 17th, 2020 at 4:41am
Print Post  
Mark, thankyou for your quick reply.  I've since tried one more install this time though I used the the manual authorization process.  The good news is the install was a good one and the L1011 works! With the previous install I checked the file held in captainsim, program data, it showed that there were indeed errors caused by the firewall even though this was, as I thought, turned off.  So even if you think all your security is off it may not be something to remember for me. Anyway thanks for your help it was very much appreciated. Cheesy A happy simmer here!

Stay safe and keep strong
All the best

Steve
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top