Visit Captain Sim web site  
  Welcome, Guest. Please Login or Register

 

Page Index Toggle Pages: [1] 2 3  Send TopicPrint
 25 ACE and antivirus (Read 5859 times)
CesarW
Full Member
*
Offline



Posts: 24
Location: Panama
Joined: May 1st, 2016
Gender: Male
ACE and antivirus
Jun 10th, 2018 at 12:57pm
Print Post  
ACE is not working after hotfix 3...
  
Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim
CS Team
*
Offline



Posts: 2293
Joined: Nov 7th, 2005
Re: ACE
Reply #1 - Jun 11th, 2018 at 1:53pm
Print Post  
CesarW wrote on Jun 10th, 2018 at 12:57pm:
ACE is not working after hotfix 3...

Most likely it's blocked by your AV: https://www.captainsim.org/forum/csf.pl?num=1489697627

Especially if there's no ACE error message.
  
Back to top
IP Logged
 
Hazzanz
Full Member
*
Offline



Posts: 8
Joined: Feb 3rd, 2016
Re: ACE is not working after hotfix 3
Reply #2 - Jun 29th, 2018 at 7:47am
Print Post  
I do not have ANY AV installed and ACE not working after Hotfix 3
  

Harry

Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim
CS Team
*
Offline



Posts: 2293
Joined: Nov 7th, 2005
Re: ACE is not working after hotfix 3
Reply #3 - Jun 29th, 2018 at 3:35pm
Print Post  
Hazzanz wrote on Jun 29th, 2018 at 7:47am:
I do not have ANY AV installed


Default Windows Defender has AV.

  
Back to top
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11173
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: ACE is not working after hotfix 3
Reply #4 - Jul 3rd, 2018 at 12:40am
Print Post  
I just added a livery from online, and it worked. Strange! I think I must have done something wrong the other day, and not the ACE [P3D4].  Undecided
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1x2TB SSHD, 2x2TB HDD, 1x4TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.2
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.2
Back to top
 
IP Logged
 
broucker kevin
New Member
Offline



Posts: 1
Joined: Jun 29th, 2018
Re: ACE is not working after hotfix 3
Reply #5 - Jul 12th, 2018 at 7:04pm
Print Post  
i completely uninstall 757 and reinstall with the de-downloaded installers and everything works fine, thanks =)
  
Back to top
 
IP Logged
 
PC Aviator
Full Member
*
Offline



Posts: 19
Joined: Jul 27th, 2018
Re: ACE is not working after hotfix 3
Reply #6 - Jul 27th, 2018 at 7:07pm
Print Post  
Hello,

Is there any way to download and install just the ACE? I don't really want to reinstall the aircraft or liveries.

I am running P3D v4.2.
  

Will Thomas
Flight Sim 1998 - Present
P3D v4, FSX, X-Plane 11
Aircraft Painter
Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim
CS Team
*
Offline



Posts: 2293
Joined: Nov 7th, 2005
Re: ACE is not working after hotfix 3
Reply #7 - Jul 28th, 2018 at 7:53pm
Print Post  
PC Aviator wrote on Jul 27th, 2018 at 7:07pm:
Is there any way to download and install just the ACE? I don't really want to reinstall the aircraft or liveries.

Yes, please try the latest version of ACE:
P3D4 version
FSX/P3D3 version

Must be placed to: ...flightsim root\Captain_Sim\757-III\ace\ folder.

  
Back to top
IP Logged
 
PC Aviator
Full Member
*
Offline



Posts: 19
Joined: Jul 27th, 2018
Re: ACE issues
Reply #8 - Jul 29th, 2018 at 10:06pm
Print Post  
Thank you for the links. I downloaded the P3D v4 ACE file and placed it exactly where you instructed but it still does nothing. I get the initial popup box for "User Account Control" to run it in admin mode and after selecting "Yes" it shuts down.

I'm not sure what's happening. My reason for not wanting to do a reinstall is because I'm afraid ACE might not work anyway and then I won't be able to install any liveries.

~Will
  

Will Thomas
Flight Sim 1998 - Present
P3D v4, FSX, X-Plane 11
Aircraft Painter
Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim
CS Team
*
Offline



Posts: 2293
Joined: Nov 7th, 2005
Re: ACE issues
Reply #9 - Jul 30th, 2018 at 2:27pm
Print Post  
PC Aviator wrote on Jul 29th, 2018 at 10:06pm:
I get the initial popup box for "User Account Control" to run it in admin mode and after selecting "Yes" it shuts down.

https://www.captainsim.org/forum/csf.pl?num=1528635457/1#1
  
Back to top
IP Logged
 
PC Aviator
Full Member
*
Offline



Posts: 19
Joined: Jul 27th, 2018
Re: ACE issues
Reply #10 - Aug 3rd, 2018 at 1:28pm
Print Post  
Thanks for the info.

But how do you unintall the CS 757 III? I don't see an 'uninstall' option in the CS folder.  And it's not listed in my software removal tool or the windows "uninstall program" option in the control panel.
  

Will Thomas
Flight Sim 1998 - Present
P3D v4, FSX, X-Plane 11
Aircraft Painter
Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim
CS Team
*
Offline



Posts: 2293
Joined: Nov 7th, 2005
Re: ACE issues
Reply #11 - Aug 3rd, 2018 at 2:36pm
Print Post  
PC Aviator wrote on Aug 3rd, 2018 at 1:28pm:
But how do you unintall the CS 757 III? I don't see an 'uninstall' option in the CS folder.  And it's not listed in my software removal tool or the windows "uninstall program" option in the control panel.


Sound like your AV did a "good" job on all .exe files.
The csy572_uninstall.exe must be located in P3D4 root.
  
Back to top
IP Logged
 
PC Aviator
Full Member
*
Offline



Posts: 19
Joined: Jul 27th, 2018
Re: ACE issues
Reply #12 - Aug 3rd, 2018 at 2:40pm
Print Post  
Thank you. It wasn't on the start menu but I do see it in the "P3D" root directory. I'm assuming it's the"csy572_uninstall.exe".

I'm currently in flight but I will launch the executable after I finish using the sim and see if it removes the CS 757 III. Hopefully it will, then I'll reinstall the aircraft followed by the latest update.
  

Will Thomas
Flight Sim 1998 - Present
P3D v4, FSX, X-Plane 11
Aircraft Painter
Back to top
 
IP Logged
 
Captain Sim
CS Team
*
Offline



Posts: 2293
Joined: Nov 7th, 2005
Re: ACE issues
Reply #13 - Aug 4th, 2018 at 3:38pm
Print Post  
PC Aviator wrote on Aug 3rd, 2018 at 5:28pm:
ACE was working and after trying every solution offered it still doesn't start.
Is there a fix for this?

As I said on the first page: Most likely Definitely it's blocked by your AV: https://www.captainsim.org/forum/csf.pl?num=1489697627


  
Back to top
IP Logged
 
PC Aviator
Full Member
*
Offline



Posts: 19
Joined: Jul 27th, 2018
Re: ACE issues
Reply #14 - Aug 4th, 2018 at 3:55pm
Print Post  
OK. However, the activation process requires an internet connection to activate when installing and I'm not about to turn off anti-virus protection while connected to the internet. I did that a few years ago and had to reformat all of my hard drives. The AV was only off for about a minute . . . literally.

What I don't understand is why there's no problem installing and activating ver 1.0 with hotfixes 1 and 2 without disabling anything. So why is it necessary to disable other software for ver 1.1? And the subsequent update(s)?

I may give it another shot with turning off the Windows defender but I really don't think my AV software is the issue. I've installed other developer addons with no problems at all.

I would find it difficult to believe I'm the only one experiencing this issue, but as I've said I'll give it one more try but won't compromise my system. Worst case is I use version 1.0.
  

Will Thomas
Flight Sim 1998 - Present
P3D v4, FSX, X-Plane 11
Aircraft Painter
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 3 
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top