Visit Captain Sim web site  
  Welcome, Guest. Please Login or Register

 

Page Index Toggle Pages: 1 [2]  Send TopicPrint
 10 A/T throttle flickering (Read 766 times)
ZS-RES
Full Member
*
Offline



Posts: 8
Location: South Africa
Joined: Aug 8th, 2010
Gender: Male
Re: A/T throttle flickering
Reply #15 - Feb 11th, 2019 at 9:52am
Print Post  
Good Morning

Herewith some positive feedback.

Yesterday I uninstalled every file/folder regarding the CS B757 III.
I then down loaded the 3 x files IE: base + update + freighter.
I installed these files in the same order as per the prescribed guidelines noted in this forum.
Disabled the AV also the Windows defender.
The only thing I did not do was update the Navigraph file.

I then selected a airport EGNX with RWY09, ALT FL330 and runway HDG.
I used the PW freighter model with zero cargo and 11.7 tons of fuel.
I did not program the FMC.
Set the flaps and took off maintaining RWY heading.
At 1800' I activated the AP, selected the FLCHG and "played" with the speed in the climb until FL330.
About 5 min after activating the A/T I pulled the throttle of my J/stick back to ZERO.
I climbed to FL330 at various speeds without the T/Levers "moving" backwards and or forward.
I flew at FL330 for about 10 min and then started the descent to FL110.
First I selected a descent SPD of 270 Kts after 5 min changed it to 285Kts.
After about 7 min I decreased the speed to 238Kts, and this happened as normal with the A/C slowly decreasing its speed.
I then flew at FL110 for about 6 min and then decreased the speed once again to 185 Kts, staying at FL110.

Conclusion is that whilst all this was being done with selecting the diff speeds the T/Levers never did what it did with my previous experience.
With that said I must also admit that I did not have the 1.301/02 installed, when flying the "problem flight"

I shall get to a proper flight with the FMC programmed, and the AS16 also running together with FSX-SE. I run Win 7 64bT Home Edition.

I am using a very cheap J/stick with the "twist" function and 1 x throttle.

Hope that the "pulling back" as someone wrote earlier in this forum solved my problem.

Will keep you posted/ updated on this matter.

Regards

Ricardo S
ZS-RES
  
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1 [2] 
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top