Visit Captain Sim web site  
  Welcome, Guest. Please Login or Register

 

Page Index Toggle Pages: [1] 2 3 ... 17 Send TopicPrint
 25 SYSTEMS ISSUES (programming only) (Read 98950 times)
Captain Sim
CS Team
*
Offline



Posts: 2475
Joined: Nov 7th, 2005
SYSTEMS ISSUES (programming only)
Jan 22nd, 2014 at 4:49pm
Print Post  
  
Back to top
IP Logged
 
Caribflyer
Senior Member
*
Offline



Posts: 392
Joined: Jun 24th, 2010
Gender: Male
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #1 - Jan 25th, 2014 at 4:28pm
Print Post  
I just tried flying from the F.O seat and I noticed that the INS does not engage when selecting the Right Autopilot and the Right Alt Nav button on the F.O's side of the cockpit.

When I switched over to the left autopilot and the left seat it worked fine.
  


Marlon Carter
Back to top
 
IP Logged
 
Chris the Swiss
Full Member
*
Offline



Posts: 139
Joined: May 5th, 2012
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #2 - Jan 25th, 2014 at 9:50pm
Print Post  
When I save a flight, I can't continue it. It says that the systems were initialized. However, the fuel has dropped to zero, systems don't work, not even the yoke and rudders. Thanks for looking into this.

Chris
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11272
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #3 - Jan 26th, 2014 at 1:58am
Print Post  
Chris the Swiss wrote on Jan 25th, 2014 at 9:50pm:
When I save a flight, I can't continue it. It says that the systems were initialized. However, the fuel has dropped to zero, systems don't work, not even the yoke and rudders. Thanks for looking into this.

Chris

Hmm! I have done half a dozen tests of this and it has worked fine every time. On several tests I even exited FSX, rebooted my computer (one time I shut it down for the night), and restarted the flight. All went well. It takes a few seconds for the initialization to finish, but then it comes good. I do have to reset the A/T and A/P, but that's all I have redo.

This a video of my resuming a saved flight:


EDIT: Try starting the L-1011 on the ground first (Active Runway). Start her up, take off, climb to an altitude hold (5000 feet or so) and let it stabilize. THEN load your saved flight. If my memory serves me correctly, this allows it to load the resumed flight with the A/P already ON. You still might need to make a few changes to the A/P though.
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1x2TB SSHD, 2x2TB HDD, 1x4TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.2
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.2
Back to top
 
IP Logged
 
Chris the Swiss
Full Member
*
Offline



Posts: 139
Joined: May 5th, 2012
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #4 - Jan 26th, 2014 at 12:29pm
Print Post  
Hi Mark, thanks for your input. In my case, after initialization, the autopilot cannot be switched on (the main switch can't be moved), all the fuel gauges show 0 (By the way, I have found that I can't load fuel during flight, and the steering is impossible.)
I'll try the method that you've suggested. However, that would seem to me quite a detour.
Thanks
Chris
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11272
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #5 - Jan 26th, 2014 at 12:57pm
Print Post  
I have, on occasion, had the L-1011 load with initialising. When this happens, nothing works and there is no gear (if it is on the ground). I simply reload it if that happens and it has initialised.
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1x2TB SSHD, 2x2TB HDD, 1x4TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.2
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.2
Back to top
 
IP Logged
 
Chris the Swiss
Full Member
*
Offline



Posts: 139
Joined: May 5th, 2012
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #6 - Jan 26th, 2014 at 1:24pm
Print Post  
Wow, that answer was fast! Have you been watching the Melbourne-finals? I have and I'm a very happy camper now. Cheesy
Your answer is interesting as my 1011 initialises after reload of saved flight all the time.
Maybe this has to do with my problem: I can't start the plane using CTRL E; not that this would bother me as I prefer doing it "the real way". What do you think?
Chris
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11272
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #7 - Jan 26th, 2014 at 1:43pm
Print Post  
Oops. Sorry, I thought it was NOT initialising! I had a few beers (which explains the fopah) down by the lake watching fireworks for Australia Day, so no, I'm not watching the Melbourne finals (whatever they are).

I'm not too worried about CTRL+E not working either, but I know that this might bother some. It's best to request these types of things in the 1011 Captain - Wish list forum. Grin
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1x2TB SSHD, 2x2TB HDD, 1x4TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.2
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.2
Back to top
 
IP Logged
 
Chris the Swiss
Full Member
*
Offline



Posts: 139
Joined: May 5th, 2012
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #8 - Jan 26th, 2014 at 2:02pm
Print Post  
Cheers!
Whatever they are?? You must be kidding. It's one of the best tennis tournaments in the world. And Stanislas Wawrinka (from Switzerland) has won the finals! Grin
From your answer I understand that CTRL E doesn't work officially. Hmmm. I'll try the work around and maybe I'll reinstall.

Chris
  
Back to top
 
IP Logged
 
toelg
Full Member
*
Offline



Posts: 40
Joined: Sep 7th, 2011
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #9 - Jan 26th, 2014 at 2:27pm
Print Post  
I cannot push/pull the parkingbrake-knob by mouse-klick; it works only by keyboard (Strg+.) for me.

Thanks
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11272
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #10 - Jan 26th, 2014 at 2:37pm
Print Post  
toelg wrote on Jan 26th, 2014 at 2:27pm:
I cannot push/pull the parkingbrake-knob by mouse-klick; it works only by keyboard (Strg+.) for me.

Thanks
Left Mouse Button click on the Parking Brake, then (1) drag it backwards to put the brakes on, or (2) push it forward to release the brakes.

Chris the Swiss wrote on Jan 26th, 2014 at 2:02pm:
Whatever they are?? You must be kidding. It's one of the best tennis tournaments in the world. And Stanislas Wawrinka (from Switzerland) has won the finals! Grin

Ahhhhh. The Australian Open! Gotcha. I'm not a tennis fan. And I stopped playing tennis when no one would play a game with me because of my vicious style. Sad
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1x2TB SSHD, 2x2TB HDD, 1x4TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.2
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.2
Back to top
 
IP Logged
 
toelg
Full Member
*
Offline



Posts: 40
Joined: Sep 7th, 2011
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #11 - Jan 26th, 2014 at 7:49pm
Print Post  
Markoz wrote on Jan 26th, 2014 at 2:37pm:
toelg wrote on Jan 26th, 2014 at 2:27pm:
I cannot push/pull the parkingbrake-knob by mouse-klick; it works only by keyboard (Strg+.) for me.

Thanks
Left Mouse Button click on the Parking Brake, then (1) drag it backwards to put the brakes on, or (2) push it forward to release the brakes.


O.k. just simply like in real life. Why I couldn't find out that for myself ?!!  Angry

Thanks and sorry for that typical user-error !  Embarrassed
  
Back to top
 
IP Logged
 
Chris the Swiss
Full Member
*
Offline



Posts: 139
Joined: May 5th, 2012
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #12 - Jan 26th, 2014 at 9:40pm
Print Post  
I see, Mark. Hope you had a wonderful time down at the beach. Here it is winter, grrrrr!!
Well, I've tried the work-around, but to no avail. When loading a saved flight, all my systems are down and cannot be started. It's a shame. I'm still thinking about a reinstall. Could that help?

Chris
  
Back to top
 
IP Logged
 
Chris the Swiss
Full Member
*
Offline



Posts: 139
Joined: May 5th, 2012
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #13 - Jan 26th, 2014 at 10:07pm
Print Post  
Reinstalled and still the same thing. Reload saved flight doesn't work.

Chris
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11272
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: SYSTEMS ISSUES (Logics and programming only)
Reply #14 - Jan 27th, 2014 at 1:40am
Print Post  
toelg wrote on Jan 26th, 2014 at 7:49pm:
O.k. just simply like in real life. Why I couldn't find out that for myself ?!!  Angry

Thanks and sorry for that typical user-error !  Embarrassed


You're welcome.

Don't worry about it, it happens most of us, including me. Wink


Chris the Swiss wrote on Jan 26th, 2014 at 9:40pm:
I see, Mark. Hope you had a wonderful time down at the beach. Here it is winter, grrrrr!!

Not the beach. A smallish lake (about 6.5 kilometres to walk around it on the walking track). Yesterday was about 30C. But the mozzies (mosquitoes) were out and having a feast (on me). Fortunately I get over mozzie bites within 30 minutes or so!

Chris the Swiss wrote on Jan 26th, 2014 at 10:07pm:
Reinstalled and still the same thing. Reload saved flight doesn't work.

Strange that it doesn't work for you. It works great for me. Sad

If I think of anything that will help, I'll let you know. Undecided
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 6GB GTX1060 Xtreme Gaming | 27" LCD Monitor | 1x2TB SSHD, 2x2TB HDD, 1x4TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.2
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.2
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: [1] 2 3 ... 17
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top