Visit Captain Sim web site  
  Welcome, Guest. Please Login or Register

 

Page Index Toggle Pages: 1 [2]  Send TopicPrint
 10 APU isnt starting! (Read 10109 times)
AirCanadaGuy
Senior Member
*
Offline



Posts: 602
Location: Montreal, QC, Canada
Joined: Nov 4th, 2010
Gender: Male
Re: APU isnt starting!
Reply #15 - Oct 21st, 2011 at 2:58pm
Print Post  
I had the same problem with the Autopilot reading 0 for KIAS and altitude Mark. Once I had the electrical system set and running, including the APU, I could change the A/P settings.
  


i7 4790k @ 4.0 GHz | Noctua NH-U12S | Sabertooth MkII | Corsair 16GB DDR3 | EVGA 4GB GTX970 | 128GB SSD, 240GB SSD, 1TB HDD | Win 7 Home x64 |
Back to top
 
IP Logged
 
cj95
Full Member
*
Offline



Posts: 24
Joined: Oct 8th, 2011
APU wont start
Reply #16 - Oct 12th, 2011 at 2:45am
Print Post  
Ive got battery on, and Stby power to Auto.

All my Generator switches are on, but when I try to start my APu, the RPM will spool up to 100% for a few seconds, before spooling right back down to zero.

I have noticed that I cannot extinguish the light on the APU Gen Control Switch.  It always reads off, no matter what.

Ideas?  Ive searched for help with no success.
  
Back to top
 
IP Logged
 
Markoz
Beta Team
*
Offline



Posts: 11417
Location: Victoria, Australia
Joined: Apr 24th, 2009
Gender: Male
Re: APU wont start
Reply #17 - Oct 12th, 2011 at 3:10am
Print Post  
Try reloading the aircraft.
  

Mark Fletcher



PC: i7 6700K @ 4.0GHz | Corsair H80i Liquid Cooling | 32GB DDR4 | 8GB RTX 2070 | 27" LCD Monitor | 1TB SSD, 1x2TB SSHD, 1x4TB HDD, 1x2TB HDD, 1x275GB SSD | Win 10 Pro 64 - FSX, FSX-SE, P3Dv3.4 & P3Dv4.5
15.6" Gaming Laptop: i7 7700HQ | 16GB DDR4 | 6GB GTX 1060 | 256GB SSD & 1TB HDD | Win 10 Pro 64bit - FSX-SE & P3Dv4.5
Back to top
 
IP Logged
 
gandy
Senior Member
*
Offline



Posts: 266
Location: Near EGHH
Joined: Mar 25th, 2011
Re: APU wont start
Reply #18 - Oct 12th, 2011 at 5:58am
Print Post  
Also try loading the Cold and Dark 757 save file and see if you have the same issue.
  

&&
Back to top
 
IP Logged
 
PC Aviator
Full Member
*
Offline



Posts: 27
Joined: Jul 27th, 2018
Re: APU isnt starting!
Reply #19 - Jun 7th, 2019 at 10:35am
Print Post  
I recently upgraded to the latest version and guess what? Once again something doesn't work. This time it's the APU.

Nothing can get this started. I read this thread and none of the suggestions worked. And this is after I had to run through the whole load this version before this version when updating. What is that about!? I would have thought the most recent version would have fixed that as well.

Captain Sim tauts this aircraft as a study level but it seems to be constantly plagued with issues. It worked fine (for the most part) prior to the latest update. Why the APU is not working is beyond me. This is a nice plane when it works but given this latest issue it may very well end up collecting dust as I will go back to the QualityWings 757.

If there is a fix for this I would appreciate knowing what it is. And if there isn't then let us know that too.
  

Flight Sim 1998 - Present
P3D v4, FSX, X-Plane 11
Aircraft Painter
Back to top
 
IP Logged
 
PC Aviator
Full Member
*
Offline



Posts: 27
Joined: Jul 27th, 2018
Re: APU isnt starting!
Reply #20 - Jun 7th, 2019 at 10:37am
Print Post  
By the way, I did try starting with the external power on, external air on and all combinations of the two with no success. Honestly, the APU should start from a cold cockpit with battery: EP and EA shouldn't be needed for an APU start.
  

Flight Sim 1998 - Present
P3D v4, FSX, X-Plane 11
Aircraft Painter
Back to top
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1 [2] 
Send TopicPrint
 
  « Board Index ‹ Board  ^Top