CAPTAIN SIM FORUM
1011 Captain >> 1011 Captain (FSX) - Bug tracking >> OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
https://www.captainsim.org/forum/csf.pl?num=1390409494

Message started by Captain Sim on Jan 22nd, 2014 at 4:51pm

Title: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim on Jan 22nd, 2014 at 4:51pm
Please read before posting: http://captainsim.org/yabb2/YaBB.pl?num=1390410109

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Tim Capps on Jan 25th, 2014 at 9:54pm
The old "phantom engine sound." Select L1011 (e.g. TWA), shut down; yet loud engine sounds are still present outside. Previous suggestion of flipping through views numerous times unavailing.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Caribflyer on Jan 26th, 2014 at 11:29pm
The HSI is numbered incorrectly. "30" shows up twice and it should be "30" then "33"

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Jettrader on Jan 27th, 2014 at 10:36am
After a normal approach and touchdown, with spoilers deployed and full reverse you can easily hold the nose of the ground at nearly 15 until speed decays below 60-70kts. This can be achieved by pulling the elevator and/or trimming the stabilizer. This behaviour seems highly unrealistic.

Also: Deacceleration seems quite fast.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Mike6800 on Jan 27th, 2014 at 12:52pm
Hello Everybody,

first of all I want to congratulate Capatin Sim to this wonderfull aircraft simulation ! It's really big fun to learn about and fly this unique aircraft. Thank you very much.
Though the rest of the aircraft is a big joy for me I also experienced the 'phantom sound'-issue.
Though the aircraft is completely quiet when I load the 'Trike', shut it down and then load the L-1011, I experience this 'phantom-sound'-phenomenon when I simply load the L-1011 and shut it down .
While experimenting around I found out that the problem might be, that all three [JET_WHINE.x.xx] sections in the sound.cfg are using the almost the same files. So I tried the steps below and the
the L-1011 is quiet now when shut down. So if you are frustrated enough by this phenomenon to fiddle around with the sound.cfg and copy pasting files und renaming them you might
try this:
- first backup the whole '..\SimObjects\Airplanes\CS_L-1011\sound' folder,
- now create two copies of the following files and append '-2' and '-3' to their filenames:
iL1011-idle (f.e. gets copies iL1011-idle-2.wav and iL1011-idle-3.wav; same to the other files)
iL1011-jet.wav
iL1011-thrust.wav
xL1011-fana.wav -> you only need to copy this one time and rename the copy to xL1011-fana-3.wav
xL1011-fanb.wav
xL1011-rumble.wav
- when done open the sound.cfg in an editor and go down to the [JET_WHINE.2.xx] and [JET_WHINE.3.xx] sections and rename the resp. filename entries there by appending the resp. Section number:
f.e. [JET_WHINE.2.00] edited: [JET_WHINE.2.00]
filename = iL1011-idle filename = iL1011-idle-2
... ...
and so on.
When done save your sound.cfg and try out if the 'Ten-Eleven' is quiet now when shut down.
Sometimes I hear a little backround sound but then I have to hit 'pause' twice and the sound is gone (might be the fsx sound bug).

Best regards,
Mike.







Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Jan 28th, 2014 at 9:11pm

Caribflyer wrote on Jan 26th, 2014 at 11:29pm:
The HSI is numbered incorrectly. "30" shows up twice and it should be "30" then "33"


The issue will be fixed in the next update.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Jettrader on Jan 28th, 2014 at 10:23pm
Here's a screenshot of what I meant:

touchdown was at around 140 kts, engaging full thrust reverse, I was able to raise the nose by pulling gently on the elevator. At around 30 kts it started to drop from that attitude... this is defenitely not right..

Look at the speed when the image was taken: 49 kts with a 12 pitch attitude


Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by maxs on Jan 28th, 2014 at 11:22pm

Jettrader wrote on Jan 28th, 2014 at 10:23pm:
Here's a screenshot of what I meant:

touchdown was at around 140 kts, engaging full thrust reverse, I was able to raise the nose by pulling gently on the elevator. At around 30 kts it started to drop from that attitude... this is defenitely not right..

Look at the speed when the image was taken: 49 kts with a 12 pitch attitude


Well, technically it's possible and it has been done before, because the high pitch increases the drag. That is useful when the ground is slippery, like on snow, wet grass and so on...

Here in Germany there is a famous video about an Il-62 landing that way to be able to stop after 600m (instead of 2500m as usual).
youtube.com/watch?v=sCZRwv_568Y

So it's definitely possible to hold the nose up until quite a low speed... but it is not usual. A good wheel braking action will lower the nose automatically.
That is, I must admit, something I miss at the CS L1011 so far. The braking action is very good but it doesn't lower the nose as everyone would expect.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Caribflyer on Jan 30th, 2014 at 2:28am
Has anyone been able to successfully save a flight ( while in midair) and reload it successful with the INS still operating?

I tried doing this but each time the INS had to be reloaded. I have used Concorde X that has the same CIVA INS and it allows me to save flights and be fully reloaded.

If there is a special way of doing this, please enlighten me. If not, it would be nice to have this capability.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Jan 30th, 2014 at 3:11am
The CIVA INS documentations has instructions on how to save an INS plan in the document SituationSaveAndReload.pdf (found in FSX\Civa\Docs).

Here is a snippet from the beginning of that document:

Situation Save/Reload Procedures

Gauges version 1.50 introduce the possibility to save INS "state" during a flight, and reload
it at a later time. This makes possible to split very long flights into two or more Flight
Simulator sessions.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by asanal on Jan 30th, 2014 at 5:06am
I know I am a good pilot :-/But I cant be a perfect pilot :D. every time I made a touchdown. I must grease the runways. I never heard tires touchdown sound .
Is there way increase the Touchdown Sound. I checked the Touchdown sound wave file, it is already in max settings

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Jan 30th, 2014 at 8:25am

asanal wrote on Jan 30th, 2014 at 5:06am:
I know I am a good pilot :-/But I cant be a perfect pilot :D. every time I made a touchdown. I must grease the runways. I never heard tires touchdown sound .
Is there way increase the Touchdown Sound. I checked the Touchdown sound wave file, it is already in max settings

Try increasing the values in these entries in the sound.cfg:

[CENTER_TOUCHDOWN]
filename = iL1011-touchc
flags = 0
minimum_volume = 10000
maximum_volume = 10000

[LEFT_TOUCHDOWN]
filename = iL1011-touchl
flags = 0
minimum_volume = 10000
maximum_volume = 10000

[RIGHT_TOUCHDOWN]
filename = iL1011-touchr
flags = 0
minimum_volume = 10000
maximum_volume = 10000


Increase the numbers from 10000 to 20000 and see if it helps.
I would try it myself, but I'm in the middle of a flight and I still have about 5 hours to go before arriving at my destination.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Jan 30th, 2014 at 9:14pm

Tim Capps wrote on Jan 25th, 2014 at 9:54pm:
The old "phantom engine sound." Select L1011 (e.g. TWA), shut down; yet loud engine sounds are still present outside. Previous suggestion of flipping through views numerous times unavailing.


The issue will be fixed in the next update.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Caribflyer on Feb 1st, 2014 at 2:59am
Will the issue with the flight model be fixed also? When landing the nose gear literally has to be pushed down and it can stay up at very very slow speeds if you wanted it to.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Debostar on Feb 3rd, 2014 at 3:23pm
I have a problem with my ACE and this is happening with the L1011 and in 737 also...The liveries get added but the plane is black. Maybe the textures are going to the wrong place... :-/

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Feb 7th, 2014 at 5:45pm

Caribflyer wrote on Feb 1st, 2014 at 2:59am:
Will the issue with the flight model be fixed also? When landing the nose gear literally has to be pushed down and it can stay up at very very slow speeds if you wanted it to.


The issue is on the list for the next upgrade, and is forwarded to our development team. We will do our best to address the issue in the next upgrade.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Michael2 on Feb 8th, 2014 at 9:31pm
If the flight model is to be adjusted, Captain Sim may wish to consider the way the aircraft descends.  As it is now, it's not possible to descend realistically at idle power.  The aircraft will be far too slow at a normal rate of descent.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by signmanbob on Feb 10th, 2014 at 3:26am

Mike6800 wrote on Jan 27th, 2014 at 12:52pm:
Hello Everybody,

first of all I want to congratulate Capatin Sim to this wonderfull aircraft simulation ! It's really big fun to learn about and fly this unique aircraft. Thank you very much.
Though the rest of the aircraft is a big joy for me I also experienced the 'phantom sound'-issue.
Though the aircraft is completely quiet when I load the 'Trike', shut it down and then load the L-1011, I experience this 'phantom-sound'-phenomenon when I simply load the L-1011 and shut it down .
While experimenting around I found out that the problem might be, that all three [JET_WHINE.x.xx] sections in the sound.cfg are using the almost the same files. So I tried the steps below and the
the L-1011 is quiet now when shut down. So if you are frustrated enough by this phenomenon to fiddle around with the sound.cfg and copy pasting files und renaming them you might
try this:
- first backup the whole '..\SimObjects\Airplanes\CS_L-1011\sound' folder,
- now create two copies of the following files and append '-2' and '-3' to their filenames:
iL1011-idle (f.e. gets copies iL1011-idle-2.wav and iL1011-idle-3.wav; same to the other files)
iL1011-jet.wav
iL1011-thrust.wav
xL1011-fana.wav -> you only need to copy this one time and rename the copy to xL1011-fana-3.wav
xL1011-fanb.wav
xL1011-rumble.wav
- when done open the sound.cfg in an editor and go down to the [JET_WHINE.2.xx] and [JET_WHINE.3.xx] sections and rename the resp. filename entries there by appending the resp. Section number:
f.e. [JET_WHINE.2.00] edited: [JET_WHINE.2.00]
filename = iL1011-idle filename = iL1011-idle-2
... ...
and so on.
When done save your sound.cfg and try out if the 'Ten-Eleven' is quiet now when shut down.
Sometimes I hear a little backround sound but then I have to hit 'pause' twice and the sound is gone (might be the fsx sound bug).

Best regards,
Mike.
 


I want to thank you so much for figuring this out.  :) I did it and it works perfect now.  Finally a quite cockpit when things are off.  It makes the engine starting a lot nicer to listen to also.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by arpom on Feb 14th, 2014 at 3:43am
Is it real that 1011 cockpit side windows were not open type ?

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Feb 14th, 2014 at 7:49pm

arpom wrote on Feb 14th, 2014 at 3:43am:
Is it real that 1011 cockpit side windows were not open type ?


Yes this is real, cockpit windows could not be opened.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Apr 2nd, 2014 at 12:08pm
BEYOND THIS POINT PLEASE MAKE SURE YOU ARE ON  VERSION 1.1

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by mike1992 on Apr 7th, 2014 at 5:51am
Thank you CS for finally pushing out the v1.1. But I think the nose down problem upon touchdown hasn't been fully addressed, I still have my nose pitch up at 80 knots or so. Can you confirm this problem has been dealt with or is being dealt with...?

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Apr 8th, 2014 at 7:41pm
There will be no more fixes for this.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by arpom on Apr 9th, 2014 at 9:32am
That is knockout answer for this magnificent bird...

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Apr 9th, 2014 at 10:05am
arpom - Why do you pull the nose up at 80 knots???? Surely the VR is not that slow, even if it was nearly empty.

With a gross weight (TOW) of around 300,000 pounds, when I'm taking off in the L-1011, I don't even start pulling back on the joystick/yoke until it's doing about 135/140. Going by the Delta Virtual Airlines manual (L-1011 Manual.pdf), that I have (for the L-1011-100), with a gross weight of 300,000 pounds, the V1 VR and V2 speeds for Flaps 10, are 124, 124, 135, so you aren't supposed to be pulling back on the yoke until VR (124 knots).

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by arpom on Apr 9th, 2014 at 1:04pm
Dear Mark,

Proper question should be: why is it possible?
In real plane it is not possible so why it is in sim?
Obviously we have some FDE problem.
Landing L1011 is more like landing Concorde when front wheel is touching runway way after main gear.
Also FDE issue is indicated by extremely high drag.

Why I said that this answer is knockout - simply I did not expect such answer from serious developer for addressed issue...

Art

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Gusty on Apr 9th, 2014 at 1:20pm
iam no flight(sim) modell expert,

...i want to ask if the current high drag is nessesary to simulate the plane in the air more properly or closer to the real thing (as CS use the fsx flight model) while having then this abnormal high drag on the ground as some kind of unwanted but more or less nessesary side effect ?

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Apr 9th, 2014 at 2:42pm

arpom wrote on Apr 9th, 2014 at 1:04pm:

In real plane it is not possible so why it is in sim?


This is the sim as you said :) Unfortunately there are some limitations and numerous factors. Thank you for understanding.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Apr 10th, 2014 at 6:48pm
BEYOND THIS POINT PLEASE MAKE SURE YOU ARE ON VERSION 1.2

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by mike1992 on Apr 17th, 2014 at 6:34pm
Tanya, I know you may lack the interest on investigating more on the landing behavior of the tristar, but I just find that maybe it's not really the problem of nose not going down, it's actually caused by a too rapid deceleration. So when I hit the brakes, the aircraft stops way too fast, and the nose still remain high. If you want to look into the problem I think it's the brake that should be looked into.
Anyway it's really a great plane to fly, and knowing this fact I may work on some tweaks on my own, or just don't hit the brake until the nose comes down. So even if no further update on this, it won't stop me enjoy the aircraft, thank you!

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Apr 18th, 2014 at 7:51am
I wait until the nose touches down, and then I use full reversers to slow it down. Once I have slowed down to 60 knots, I start using the brakes - gently. ;D

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Caribflyer on Apr 23rd, 2014 at 9:30pm
The nose gear takes very long to come down and it has to be PUSHED now in most instances. This is definately a flaw that has to be fixed. Not even default FSX aircraft behave this way.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Thomas Loe. on Apr 23rd, 2014 at 10:59pm
After installing of your L-1011 works only 1 time. If i reset for a nother flight on a different Aiport CTD. After starting again FSX got a Runtime error R6025 only on your L-1011. What kind of solution can you give me you for my problem to solve it ?

a good test pilot is always in training
Thomas

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Free Flightdeckmag on Jun 9th, 2014 at 2:51pm
I saw the DVD from AirUtopia (https://www.youtube.com/watch?v=4Wd4xRhfRj8 )about the L1011. After landing the pilots use both hands to push the yoke forward to prevent nose up. Never saw this before, but this seems real.
But with CS I never had the problem with nose up during roll out. It flares very nice and maybe this could be a reason. For example the 747 from the other company flares also very long and need some experience. The 777 did not.

Title: ALPHA Speed in automatic landing is too low
Post by Naibor on Jul 15th, 2014 at 10:43am
Hello, I am not sure if it is an issue or not, but I consider the ALPHA Speed very low in automatic landings, because it goes down to 112-114 knots.

I have tryed to make a manual landing, with full flaps and same weather conditions and weights, and it is imposible to control de plane below 130knots.

Anyway I think that  heavy aircraft like 1011 cant fly at this speed.

Any suggestion will be so gratefull

Title: Re: ALPHA Speed in automatic landing is too low
Post by Markoz on Jul 15th, 2014 at 2:55pm

Naibor wrote on Jul 15th, 2014 at 10:43am:
Hello, I am not sure if it is an issue or not, but I consider the ALPHA Speed very low in automatic landings, because it goes down to 112-114 knots.

I have tryed to make a manual landing, with full flaps and same weather conditions and weights, and it is imposible to control de plane below 130knots.

Anyway I think that heavy aircraft like 1011 cant fly at this speed.

Any suggestion will be so gratefull

It really does depend on the Gross Weight of the L-1011 the time of landing. Here is a chart showing the VREF speeds for certain gross weights  of the L-1011-1 that I found in some documentation I have downloaded:


Note that the flaps setting for landing is 33o, not 42o!

The following is taken from the 1011 Captain FLIGHT MANUAL Part II Aircraft and Systems (csl011_mnual2.pdf) regarding the Flaps:

9. Flap Lever
Controls flap and slat extension or retraction. Lever is
spring-loaded in detents at:
0 - UP.
4 - Slat positioning gate takeoff/approach.
10 - Takeoff/approach.
18 - Takeoff.
22 - Approach/go-around gate.
27 - Not used.
33 - Landing.
42 - Alternate (short field) landing.


Just so you know, I have never landed the 1011 Captain at below about 130 when using flaps 33! I did used to always land using flaps 42, but that was only until someone pointed out to me that flaps 42 is supposed to be for short field landings. Shows that I had not fully read the manual. :o ;)

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Naibor on Jul 15th, 2014 at 6:46pm
Thank you for your reply Mark.

You can test it with full cargo load, and 50% of fuel, try to autoland (CAT3), with full flaps (42) and note that ALPHA speed goes to IAS selector, and the speed (IAS on top of screen) goes down to 112-114 knots.

The aircraft lands without any problem.

Now try to land manually with the same conditions, and you will note that the landing speed goes below 130knots is impossible, surely yo got a stall.

Thank you anyway for your interesting.


Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Gusty on Jul 15th, 2014 at 8:59pm
yes, the autoland behavior is much different to a manual landing and iam not shure if this behavior is close to the real thing, but 50% fuel for a landing is much to much ;)

did you check max landing weight ?

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Naibor on Jul 16th, 2014 at 7:47am
Hello Gusty, thank you for your reply.

Yes 50% of fuel is too much, for this , with more reason the landing speed of 112knots it cant be real, I think...

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Gusty on Jul 16th, 2014 at 4:09pm
just to mention, a 737NG should touchdown with arround a bit over 2 tons of fuel... not shure for the 1011, but i would say it should be arround 6 tons.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by swervr1 on Jul 18th, 2014 at 11:18am
Hi,

I have just purchased the Freighter expansion, but having installed it the ACE configurator still shows passengers in the Arrow Freighter option. Should it not be a pallet loading option?

Regards,
Mervyn

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Jul 18th, 2014 at 1:04pm

swervr1 wrote on Jul 18th, 2014 at 11:18am:
I have just purchased the Freighter expansion, but having installed it the ACE configurator still shows passengers in the Arrow Freighter option. Should it not be a pallet loading option?


Press SHIFT+3 to open the Animations Panel. Below the main Cargo Door entry (left side) is the Loader - click on it to open the Loader (#1 in pic below). On the Loader Panel, click on SHOW/HIDE LOADER to make the loader visible (#2 in pic below). Open the main Cargo Door and start loading cargo into the L-1011F. Once you load a pallet/ULD onto the L-1011F, you will need to move it away from the cargo door using the mouse (#3 in pic below). Failure to do so will prevent the next pallet/ULD from being able to be loaded onto the L-1011F.

The LOADER will automatically update the aircraft Gross Weight (in the TAKEOFF WEIGHT: XXXXXX LBS (or KGS if you use that setting))- (#4 in pic below).

http://i669.photobucket.com/albums/vv58/Markoz958/2014-7-18_22-42-53-721_zps5f09032c.jpg~original
In this pic, there is a pallet/ULD in the cargo doorway! The pallet/ULD on the Loader will not be able to be moved from the loader to the L-1011F until I have moved it further into the fuselage! Sorry about the large pic, but I need you to see exactly what I mean.

Note: You need to manually adjust the Gross Weight on Gross Wt/Total Fuel Indicator on the 2nd Officer Lower Panel (see pic below).


Notice that the Gross weight on the Loader Panel differs from the Gross Weight on the Gross Wt/Total Fuel Indicator! Adjustment of the Gross Weight is done by Right Mouse Clicking or Left Mouse Clicking on the button in the green circle!

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by swervr1 on Jul 18th, 2014 at 10:30pm
Hi Markoz,

Many thanks for swift and comprehensive explanation. Much appreciated!

Regards,
Mervyn

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Wrongway on Dec 20th, 2014 at 3:33am
Has anyone managed to port the L into FSX STEAM yet?

Rgds:  Jeff

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Dec 20th, 2014 at 8:09am

Wrongway wrote on Dec 20th, 2014 at 3:33am:
Has anyone managed to port the L into FSX STEAM yet?

Rgds:  Jeff

Yes. I have. And this is how I did it:

1) I copied the FSX\SimObjects\Airplanes\CS_L-1011 (and the CS_L-1011F folder) into the FSX-SE\SimObjects\Airplanes\ folder.
2) I created a Captain_Sim folder in the root FSX-SE folder.
3) I copied the FSX\Captain_Sim\1011 into the FSX-SE\Captain_Sim folder.
4) I copied the cs1011_smoke.fx and cs1011_vaportrail.fx from FSX\Effects folder to FSX-SE\Effects folder.
5) I copied all the files in the FSX\Captain_Sim\1011\flights folder to the Documents\Flight Simulator X - Steam Edition Files. You don't have to copy them all if you don't want to, but you must copy the cs1011base.PLN file or the CS INS won't function correctly.
6) To have the switch sounds, I had to create a [b]DLL.xml
file in the C:\Users\[YOUR USER NAME]\AppData\Microsoft\FSX-SE[/i] folder (enter %AppData%\Microsoft\FSX-SE in the Run Command (Windows Key+R) to open it without searching for it) and then added the following to it:


Code (]<?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>

<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
  <Launch.Addon>
    <Name>L1011 Captain Sound</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <Path>Captain_Sim\1011\cs.sound.dll</Path>
  </Launch.Addon>

</SimBase.Document>[/code):



If the DLL.xml file exists, only add the following lines to it:

[code]  <Launch.Addon>
    <Name>L1011 Captain Sound</Name>
    <Disabled>False</Disabled>
    <Path>Captain_Sim\1011\cs.sound.dll</Path>
  </Launch.Addon>


The only thin NOT working in FSX-SE is the engine smoke! I don't know why they don't appear, but they don't. FSX-SE seemed to have an update last night/this morning (update_queued message) but I can't tell if it really did update or not. Nothing seemed to download, and then the option to PLAY appeared. :-/

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by borthensh on Dec 23rd, 2014 at 2:09pm
So you have to essentially port over your planes from your old non-Steam install? When I try to install it directly it activated what I assume is the anti-piracy protection and removes the gear and other controls.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Dec 23rd, 2014 at 5:21pm
I just copied the aircraft, the folders/files from the Captain_Sim folder, the effects, and the gauges (if there are any) over to the steam version, then I add the info into the DLL.XML.

Because I have them installed in FSX, I don't think the anti piracy measures affect them in FSX-SE, and they are copied over, not installed in there.

My reasons for buying FSX-SE are (1) it was cheap at $US4.99, (2) I wanted to see what it is like, and (3) there is the possibility that it might breath life into FSX, and IF you can use many 3rd party addons in it, then Captain Sim might get more customers who are interested in their products.

I have not tried to install them directly into FSX-SE, so I don't know how that would go. I can give it a try later, but I expect that the Anti Piracy measures will probably block me, just like they do you. :(

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by eightyfiftyfive on Jul 24th, 2015 at 6:33pm
Hello everyone... Not sure what it is or where to post this so I figured this might be a good start posting it here.

I keep getting a NTDLL.DLL crash and it only happens when Im flying the 1011. I purchased this plane last week but then just re-downloaded the csl112_1200.exe from here today so I'm going to try it again and see if it still crashes.

I've never had this issue in the past four years with this computer or with the addons I had installed like REX, Global, Aircraft.... This has only started since I purchased and installed this plane. I did a complete reinstall of FSX yesterday then this morning installed the l1011 and got the CTD with the NTDLL error.

I've tried all kinds of tricks with the sim and still get this error. I'll try it again shortly since I just re-downloaded and installed the model.

Any ideas? Ive tried several things to fix this but Im about out of options. Please help if you know what works.

Thanks,
~A~

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by eightyfiftyfive on Jul 25th, 2015 at 1:27am
Think I've found the problem... I had to roll back my Nvidia drivers to an older version and so far everything is OK. Flew it three times in different locations around the world after the roll back without any issues. Hopefully it stays this way.

Appears the latest nvidia drivers have a few bugss or issues. The nvidia version I had installed was: 353.30 and then rolled back the drivers to: 347.25 and there's a nice improvement with the 347 dirvers, even the frame rates are better.

If I have anymore issues I'll post them here.

Thanks Capt Sim for a nice plane. I like it!  8-)

~A~

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Captain Sim 2 on Sep 18th, 2015 at 7:21pm
BEYOND THIS POINT PLEASE MAKE SURE YOU ARE ON  VERSION 1.3

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by STRELOK2014 on Nov 2nd, 2015 at 6:39am
Hi.
I have some questions about the flight dynamics...
1) Too fast brakes (even without reverse) stops in less than 1/3 of the runway, and at almost the maximum landing weight.
2) too briskly accelerate on takeoff (high thrust) ... Vr = 155, V2 = 164 TOW = 195 tonnes
With a maximum takeoff weight airplane accelerates to Vr approximately 1/3 of the runway, after takeoff and the landing gear up (with the pitch 15-17) rapid acceleration to V2 + 20 and retract the flaps 10-4 and need to put CLB Thrust (vertical speed ~ 3500 ), totaling at 1,500 feet already V2 + 60 and flaps 4-0, at 2500 feet fast acceletare to 250 knots and v/s ~ 2600 feet (pitch 15-17).
3) In the air - too fast acceleration when TO Thrust and Too rapid deceleration when Idle.
For example, when landing, at ~10 feet, when setting idle thrust, speed reduced by ~40 knots
 
It is not plausible.

PS: v1.3

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Matthias on Nov 4th, 2015 at 2:54pm

STRELOK2014 wrote on Nov 2nd, 2015 at 6:39am:

...
2) too briskly accelerate on takeoff (high thrust) ... Vr = 155, V2 = 164 TOW = 195 tonnes
With a maximum takeoff weight airplane accelerates to Vr approximately 1/3 of the runway, after takeoff and the landing gear up (with the pitch 15-17) rapid acceleration to V2 + 20 and retract the flaps 10-4 and need to put CLB Thrust (vertical speed ~ 3500 ), totaling at 1,500 feet already V2 + 60 and flaps 4-0, at 2500 feet fast acceletare to 250 knots and v/s ~ 2600 feet (pitch 15-17).
3) In the air - too fast acceleration when TO Thrust and Too rapid deceleration when Idle.
For example, when landing, at ~10 feet, when setting idle thrust, speed reduced by ~40 knots
 
It is not plausible.

PS: v1.3


Hi, i just installed version 1.3 and i am very happy with it.I loved this CS bird from the first visual model, and i still love it. But as mentioned, the flight dynamics are sometimes a little bit strange. Especially the slats seem to induce very high lift and very much drag.
Retracting the slats is like jumping in a Porsche, and lower the slats is as using a parachute  ;)
Is this the real airplane's flight characteristic? I know, that there were some mods with the first version, changing lift and drag values, but is this still necessary? Perhaps a real pilot can tell something concerning this item?

Regards, Matthias

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by johnep on Mar 30th, 2016 at 6:15am
I just cannot get started properly.I have downloaded the update.
I place the 777-300 at the gate or active runway but immediately two alarms start screeching at me. I have tried starting clod and dark (using load cessna first, make cold and dark, then load 777-300) Can turn on battery but cannot get turn button to start APU to move. Then the alarms start up again. So, I just cannot use the plane. Help!
johnep

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Fly out of Utah on Jun 18th, 2016 at 1:57am
Where can I get the aircraftparameter.ini and aircraftexit.ini for this aircraft. Need it to use for SODE jetways. I think this is the exit  exit.0=0.4,  73.0,  -9.0,  7.0, 0. Still need aircraftparameter.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by airkale on Oct 2nd, 2016 at 6:15pm
Has there ever been any answer to the flaps question?  Even at 180 knots, putting in flaps 4 is a huge increase in drag and the plane immediately goes into a climb.  It seems that that flaps 4 is actually like flaps 22, because the flaps after 4 until 28 has very little change from the effect of putting in just flaps 4.

Thanks,

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by AlfySande on Nov 10th, 2016 at 3:54pm
Hi everyone..i am a new user here. Though the rest of the aircraft is a big joy for me I also experienced the 'phantom sound'-issue.
Though the aircraft is completely quiet when I load the 'Trike', shut it down and then load the L-1011, I experience this 'phantom-sound'-phenomenon when I simply load the L-1011 and shut it down .While experimenting around I found out that the problem might be, that all three  sections in the sound.cfg are using the almost the same files. So I tried the steps below and the the L-1011 is quiet now when shut down. So if you are frustrated enough by this phenomenon to fiddle around with the sound.cfg.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by ketan on Mar 9th, 2017 at 6:16am
the HSI is numbered incorrectly. "30" shows up twice and it should be "30" then "33" t

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by sandro on Dec 29th, 2018 at 5:50pm
I have an issue where when I go to start flight with the l1011 I get l112.sys.dll error and it crashes to desktop. It says entry point Simconnect_text could not be location in the dynamic link library simconnect.dll. I have all my simconnects installed too. I am running FSX. Any fix for this ?  thanks

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by Markoz on Dec 30th, 2018 at 2:22am
I'm not sure if this will help, but check and see if the l112.sys.dll file is in the FSX\SimObjects\Airplanes\CS_L-1011\panel folder - in case the error is occuring because the file is not there.

Title: Re: OTHER ISSUES (Neither systems nor visuals)
Post by sandro on Jan 2nd, 2019 at 8:38pm
Yes , I have that file in the panel folder, but it`s still not working.
It is sad  I have payed for the product and cannot use anymore

CAPTAIN SIM FORUM » Powered by YaBB 2.6.0!
YaBB Forum Software © 2000-2019. All Rights Reserved.